Faceți căutări pe acest blog

marți, 20 iulie 2010

Synthol


Syntholul este una dintre cele mai controversate substante folosite in culturism. A fost conceput la inceputul anilor '90 de catre inventatorul si culturistul german, Chris Clark. Cand a ajuns pe piata pentru prima data, a fost privit cu neincredere si secpticism. Majoritatea criticilor aduse produsului au fost de ordin moral, Syntholul fiind un agent injectabil de marire locala a muschiului; poate produce rezultate mari imediat, dar aceste rezultate sunt 100% artificiale. Asta inseamna ca pordusul este pur cosmetic. Nu aduce cresterea fortei sau a altor capacitati motorii, iar cresterile observate nu vor fii muschi. Cea mai potrivita comparatie ar fii ca Syntholul este o operatie estetica facuta acasa.

Nu exista substanta activa, ci doar o substanta uleioasa pe care corpul are dificultati in a o metaboliza. Cum functioneaza, este extrem de simplu. Se injecteaza solutia intr-o grupa musculara mica (bicepsi, gambe, etc.), iar aceasta va ramane acolo mult timp, organismul nefiind capabil sa o elimine. Va ramane atat de mult in acea grupa musculara incat va fii incapsulata intre fasciile musculare. Cu injectari multiple, un mare depozit de solutie se va acumula in muschi, marindu-i. Va dura ani pana cand organismul sa elimine substanta, ceea ce va da impresia de masa musculara ferma si permanenta. Se pot observa cresteri de 3 cm in muschiul unde este injectat.

La inceput, se spunea ca ceea ce contine Syntholul este un ulei sintetic imposibil de duplicat. Dar, fiind analizat mai in detaliu, s-a aratat ca, de fapt, contine un amestec de acizi grasi C8-C12 (trigliceride cu lant mediu). Acest ulei este amestecat cu cantitati mici de lidocaina, un anestezic local, pentru a reduce durerea la injectare. Mai contine si putin alcool pentru efectul antimicrobian. Cu alte cuvinte este o solutie injectabila de trigliceride, care este mult mai ieftine decat Syntholul; dar mitul creat in jurul lui i-a marit si pretul.

In prezent exista numeroase produse de Synthol, fiecare cu un alt nume. In unele tari se vinde chiar la magazinele de produse sportive, ca uleuri topice pentru concursurile de culturism; acele uleiuri cu care se dau culturistii la concursuri pentru a evidentia grupele musculare.

Injectarea Syntholului in grupe musculare mari, duce la un aspect nepalcut, aparand noduri si, in general, un aspect inegal. De aceea cei care il folosesc, isi injecteaza in general bicepsii, tricepsii, umerii si gambele. Procedura standard, este de a se injecta 1 ml de substanta adanc in mijlocul grupei musculare vizate. Procedeul este repetat zilnic timp de o saptamana , poate 10 zile. Daca efectele dorite nu se arata, doza se creste la 2,5 ml - 3 ml, tot timp de o saptamana. Apoi, se mai face maxim o injectie la 1-2 saptamani. Desi efectele nu sunt permanent, se pot mentine o perioada buna de timp, dand impresia ca acei muschi sunt acolo definitiv.

Aceasta practica nu este lipsita de riscuri. Efectele pe termen lung nu sunt cunsocute, dar pot aparea infectii, lejzari si abcese. De asemenea, poti avea ghinionul sa nimeresti o vena si sa injectezi solutia in ea, aparand numeroase complicatii foarte riscante, in functie de unde ajunge substanta (plamani, inima, creier). Sunt prea multe intrebari fara raspuns pentru ca acest produs sa fie recomandat.
Dar, in ciuda riscurilor, multi isi indreapta atentia asupra Syntholului, iar pana cand oamenii nu vor incepe sa prezinte complicatii datorita lui, ceea ce pare sa nu se intample, va fii un produs popular in culturism, dar tabu.

19 comentarii:

  1. Cel mai smecher stero daca stii sa il iei cu cap.

    RăspundețiȘtergere
  2. Intradevar syntholul este cel mai bun stero ,daca se poate spune asa,(de fapt nu este steroid, nu contine substanta activa,reprezentand un ulei sintetic)deoarece ajuta muschiul sa pompeze ca nimik altceva din industria anabolizantelor si luat in cantitati mici, in combinatie cu alti steroizi aduce castiguri de masa si forta devastatoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mai tolomacule cum sa aduca castiguri de masa sau forta daca are efect pur sintetic,animalule

      Ștergere
  3. Multumesc pt quick answer. Esti un adevarat blogger, ma intrebam in viitor o sa bagi si produse de vanzare pe site? Am descoperit blogu acum cateva zile si il gasesc extrem de folositor pt incepatori atat cat si pentru profesionisti aici gasesti ce vrei, si sper ca pe viitor sa bagati si produse pe site. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu iti multumesc pentru vizitare si comentariu,dupa cum am mai spus DA sper sa bag si ceva produse,cu alte cuvinte cam tot ce doresc cilentii:D,sper sa nu mai dureze foarte mult...

    RăspundețiȘtergere
  5. Are cineva idee ce pret are ?

    RăspundețiȘtergere
  6. acest synthol se poate injecta s in muschii fesieri?

    RăspundețiȘtergere
  7. nu se poate injecta in feseri! se poate in biceps.triceps,pectorali,trapez.dorsal partea interna la coapse,gambe/.compozitia lui difera in fuctie de producator.trebuie dat cu mare atentie.si cate 1 ml 2 este cam egal cu zero!iti faci bicepsu sita injectand asa.deasemenea nu este recomandat sa se bage intr-un brat mai mic de 45 cm.castiguri pe brat au fost de peste 20 de cm.cam in 3 ani.insa nu oricine raspunde la fel .

    RăspundețiȘtergere
  8. Salutare, am gasit pe un site Synthol la un pret foarte bun care e interesat www.E-Steroizi.Com

    RăspundețiȘtergere
  9. wa oamenilor syntolul nu e steroid e silicon curat care in timp duce la deformarea corpului si la aparitia sanilor ca la femei,,deci aveti grija cu aceste substante

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna acest ulei contine MCT ( daca incercati sa cautati il gasiti in ulei de nuca de cocos sau de palmier presat la rece :) ) acum pentru domnul care a gasit mai sus pe acel site Synthol la pretul de 350 ron il recomand sa nu se riste deoarece nu este ce trebuie , sa va spun si de ce ,Normal Synthol sauSyntherol se livreaza si in Ro la pretul de 113 euro + taxe cel original de la mama lui !!! pentru comenzi mai mari poti scoate un pret de 98 euro per 100 ml !!! Cred ca vati dat seama ce vreau sa zic .
    Acum pentru cine vrea sa faca acasa Synthol nu este greu dar nu recomand deoarece nu detineti mediu Steril .Dar se poate
    Pentru Domnul care a postat in 8 ianuarie 2013 intradvar aveti dreptate dar regula dumneavoastra se aplica doar accelor "sportivi" care nu stiu cum sa il ia.
    Intradevar poti creste in 1 luna cat alti in 6 luni .....dar trebuie luat cu cap si normal trebuie sa aveti ceva masa musculara formata , acest "silicon" sa zicem mareste muschiul dar nu il formeaza daca stai si mananci seminte .
    Sper sa vad is alte pareri a celor care il folosesc .
    Multa stima si Spor .

    RăspundețiȘtergere
  11. Salut,am 17 ani si am gambe foarte mici,vreau sa injectez synthol ,parca am doua bete .

    RăspundețiȘtergere
  12. Cine are de vanzare synthol sa scrie aici !

    RăspundețiȘtergere