Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 21 iulie 2010

Totul despre ceaiul verde


Toti ati auzit de ceaiul verde, si majoritatea cred ca este folosit de fete ca sa slabeasca, dar putini cred ca si functioneaza. De la o vreme, daca va uitati pe lista componentelor produselor destinate peirderii in greutate, extrasul de cai verde este prezent la 90% dintre ele. Cititi pana la capat si poate va veti convinge ca ceaiul verde aduce multe beneficii si sportivilor si celor care se antreneaza cu greutati.

Pentru a intelege mai bine cum actioneaza sa ne uitam la ce contine:

* teina: este un stimulent pentru sistemul nervos central si circulatia sangvina; are proprietati benefice si asupra digestiei, o cana de ceai verde dupa o masa ajutand la digerarea mai eficienta a alimentelor, deci la un mai bun aport de micro si macro nutrienti;

* tannini catechici: se gasesc in cantitati mari in ceaiul verde, ei fiind antioxidanti puternici, de 25-100 de ori mai eficienti decat vitaminele C si E. cu totii cred ca stiu importanta antioxidantilor, mai ales in timpul si dupa un antrenament intens. 1-2 cani de ceai verde pe zi pot fii mai eficiente decat un supliment de antioxidanti;

* flavonoide: sunt pigmentii plantelor, ajutand la combaterea infectiilor si la intarirea organismului;

* l-teanina: este un aminoacid unic, care se gaseste in frunzele de ceai verde; asigura relaxarea si senzatia de bine, fara a provoca somnolenta. Intensifica functia endocrina, stimuland anumiti curenti cerebrali, lasand o stare de pace si relaxare. pentru cei care folosesc steroizi si isi controleaza greu agresivitatea poate fii de ajutor pentru a ii face mai "sociabili";

Mai concret, va poate ajuta astfel, mai ales pe cei care cauta alternative naturale la suplimente si substante sintetice:

- consumat inainte de antrenament, poate fii un substitut al faimosului ECA (efedrina, cofeina si aspirina); nu va asteptati sa fie la fel de efcient dar daca vreti sa evitati starile neplacute pe care le poate induce (palpitatii, stari nervoase, neliniste) este cea mai buna alternativa.

- atunci cand vreti sa slabiti sau sa va definiti; consumul a 2-3 pahare de ceai verde pe zi ajuta la cresterea cu 3-5 % a metabolismului. nu este foarte mult dar avand in vedere toate beneficiile aduse este o crestere bine venita.

Ceaiul verde nu va poate da performantele anumitor suplimente energizante si mai ales ale altor substante sintetice (de obicei interzise), dar daca punem in balanta beneficiile aduse si lipsa efectelor negative, este un adjuvant demn de luat in considerare de catre orice sportiv. Si nu uitati, desi e ista multe suplimente cu extract de ceai verde, alegeti sa consumati ceaiul in locul pastilelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu