Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 21 iulie 2010

Programe de antrenament - Nebunia celor 50 de repetari



Nebunia celor 50 de repetari
50 de repetari Indiferent de scopul urmarit - sa castigati masa sau sa va definiti - aceasta tehnica merita incercata.

Tehnica celor 50 de repetari este usor de inteles, dar greu de facut. Consta in a face la un exercitiu, 50 de repetari. Cele 50 de repetari NU trebuie sa fie facute consecutiv. Pot fii impartite, in 2, 3 si chiar 5 seturi. Important este ca totalul sa fie 50.

Alegeti o greutate moderata sau usoara, cu care sa puteti face 12-15 repetari la primul set. Daca nu reusiti sa ajunge macar la 12, mai scoateti din greutati si continuati. La urmatorul set cresteti greutatea sau lasati-o la fel, dar faceti cat de multe repetari puteti. Continuati asa pana ajungeti la totatlul de 50 de repetari.

Aceasta tehnica va va incendia muschii! Folositi-o la squaturi si o sa simtiti "pe muschii vostri". Se pare ca in state este o tehnica foarte raspandita printre culturistii cu greutate.

Ca sa o simtiti cu adevarat, folositi aceasta metoda dupa un exercitiu de masa, precum impinsul pentru piept, flexii pentru biceps, etc.
Faceti doar un singur set folosind aceatsa metoda, de preferinta unul de izolare.

Puteti incorpora aceatsa tehnica si intr-un superset. De exemplu, dupa ce faceti un set greu pentru gambe, scadeti greutatea si incepeti sa faceti 50 de repetari; daca va opriti dupa primele 20, scadeti greutatea si continuati; dupa, sa zicem, va opriti la 35, din nou scadeti greutatea si continuati, si tot asa pana la 50. Asta va da muschilor un soc pe care-l veti simti cu siguranta a doua zi.

Se poate folosi atat cu greutati libere cat si la aparate. Tineti minte: alegeti o greutate cu care sa puteti executa mai mult de 12 repetari. Si niciodata nu folositi aceasta tehnica inainte de un exercitiu de masa: faceti-o dupa sau ca singur exercitiu pentru grupa musculara lucrata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu