miercuri, 21 iulie 2010
Impliniti-va hotararea de a slabi
Slabire
In zilele noastre obezitatea si supraponderalitatea au ajuns la cote alarmante, specialistii din lumea intreaga vorbind deja despre o epidemie. Intr-o lume in care orice mananci si bei este un potential factor de ingrasare, in care sedentarismul este un mod de viata si majoritatea lumii apeleaza la chirugie pentru un aspect mai placut, cateva sfaturi care sa va ajute pentru a avea un corp mult visat sunt binevenite.
Chiar daca nu ati mai tinut niciodata o dieta si nu ati facut sport, sau daca sunteti un impatimit al salilor de fitness si culturism, aici o sa gasiti articole care va vor ajuta in lupta cu kilogramele. Indiferent daca vreti sa arati bine sau doar sa fiti mai sanatos, important este sa imbratisati un nou stil de viata, fara restrictii, dar cumpatat, si cu o viata cat mai activa.
Probabil cea mai des intanlita hotarare luata de Anul Nou, este aceea de a slabi, si probabil pe locul doi, de a renunta la tigari. Este posibil ca multi care citesc acest articol au ajuns aici cautand pe internet solutii pentru a slabi.
Cercetarile au aratat ca fiecare individ, an de an, se ingrasa cate putin. Cifrele nu sunt mari, dar ingrijorator este ca se intampla an de an, kilogramele acumulandu-se si atunci situatia devine grava. Cel mai rau este ca acesta crestere este continua, putini fiind cei care reusesc sa mai si slabeasca.
A venit timpul sa iei atitudine si sa spui STOP kilogramelor. Este timpul sa iti duci la indeplinire telul propus. Sa vorbim in continuare de metodele care trebuiesc aplicate pentru a slabi.
1. Contureaza un scop
Probabil nu era ceea ce te asteptai sa citesti. Nu este nimic nou! Periodic va propuneti sa slabiti. Dar este o afirmatie vaga. Ceea ce va propun este sa intrati putin in detalii. Stabiliti-va un scop precis. In loc de "anul acesta voi slabi", sau " de la intai ale lunii voi slabi", spuneti " pana la data de X ale lunii Y, voi slabi 5/10/15 kg". Fara a stabili un termen limita, veti gasi mereu scuze sa amanati, sa trisati, in general sa va eschivati. Este ca la munca: nu va propuneti sa terminati anul acesta o anumita sarcina, TREBUIE sa o terminati pana la o data limita.
2. Notati-va scopul
Exact! Tineti un jurnal, si zi de zi scrieti in el ce va propuneti pe termen scurt. Daca ati hotarat sa slabiti 10 kg in 2 luni, saptamanal scrieti progresele, sau chiar zi de zi. Ce progrese ati facut la antrenament, ce vreti sa mai faceti. Tinand o evidenta a progreselor va va ajuta sa va ajustati antrenamentul si sa vedeti daca sunteti pe drumul cel bun.
Poate ca suna ciudat, dar macar incercati aceasta metoda. Majoritatea oamenilor nu reusesc sa slabeasca pentru ca dupa 1-2 saptamani renunta. Un astfel de jurnal va reamnteste ca trebuie sa luptati pentru a obtine ceeea ce vreti, si va tine motivati. Principalul inamic este delasarea.
3. Tineti un jurnal cu tot ceea ce mancati
"Devine cam enervanta chestia asta cu jurnalele"; probabil asta ganditi acum. Dar cum altfel sa va monitorizati progresele, sa stiti ce functioneaza si ce nu? Notati data si ora mesei, ce ati consumat la masa respectiva, precum si cantitatea si numarul aproximativ de calorii. Astfel se va rezista mai usor tentatiei de a manca ceva dulce dupa o masa, cand veti vedea ca deja ati consumat destule calorii. Daca doar aproximati mental, mereu va veti pacali singuri ca o gura (care de obicei devine o portie intreaga) nu poate face niciun rau.
Partea acesta, este foarte importanta. Au fost efectuate studii de specialitate, si s-a aratat ca cei care tin un jurnal cu tot ce mananca reusesc sa slabeasca, indiferent de ceilalti factori (sport, suplimente care ajuta la slabit, etc).
4. Mancati mai multe fructe si legume
Pe langa faptul ca sunt sanatoase, fiind bogate in nutrienti, va vor ajuta sa va simtiti satuli, rezistand mai bine la tentatii. Ca si in cazul jurnalului pentru mancare , studii au fost efectuate si in cazul fructelor si legumelor, si s-a demonstrat ca adaugarea acestora la diete, imbunatateste pierderea kilogramelor.
5. Faceti sport intens si regulat
Nu trebuie sa faceti miscare cand aveti chef sau cand aveti timp. Trebuie sa fie unul din lucrurile obligatorii din jurnalul vostru. Calculati-va timpul si treceti sportul la lucrurile obligatorii de facut. Este mai bine sa pierdeti 1-2 ore pe zi cu sportul, decat sa pierdeti mai tarziu timpul bolnavi, pentru ca nu aveti grija de corpul vostru.
Cand vine vorba de sport, se poate impartii in doua tipuri de antrenament:
* cu greutati; incercati sa va antrenati cat mai intens. Nu ocupa mult timp, un antrenament intens putand fii efectuat si in 40 de minute. Acest tip de antrenament va duce la cresterea masei musculare ( fetele nu trebuie sa se sperie cand aud asta, nu veti ajunge sa aratai ca un culturism daca va antrenati cu greutati, oricat de grele ar fii) ceea ce va ajuta la intensificarea metabolismului.
* cardio; ar trebui sa faceti macar un anumit tip de exercitiu cardiovascular. Aceste exercitii vor arde mai multe calorii decat ridicatul de greutati (la fiecare kilometru mers sau alergat ardeti aproximativ 100 de calorii). Daca nu aveti timp sa efectuati cate 30-40 de min de cardio deodata, impartti in mai multe etape de-a lungul zilei, macar cate 10 minute deodata. Si mersul pe jos in forta este un bun exercitiu cardio.
ATENTIE: daca pana acum ati fost sedentar, abordati exercitiile cu precautie, incepand usor, si de preferat sub supravegherea unui antrenor sau instructor de fitness.
In linii mari, cam asta este ceea ce trebuie sa stiti pentru a incepe un nou mod de viata, fara complexe legate de greutate si aspect, si mult mai sanatos. Daca nu ati mai incercat pana acum, incepeti usor si rezultatele o sa apara. Reveti periodic la noi pentru sfaturi, diete si metode de antrenament care va vor fii utile in lupta crancena cu caloriile si grasimea. Si nu uitati, atitudinea mentala este cheia reusitei; armele pentru a va realiza scopurile propuse sunt la indemana.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu