Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 24 iulie 2010

Compozitia Alimentelor

Nr

Denumire Aliment

Apa
%

Prot.
g%

Gras.
g%

Carb.
g%)

Cal.

Lapte si derivate

1

Lapte de vaca integral

87

3,5

3,6

4,8

67

2

Lapte de vaca partial degresat II

88

3,5

2

4,9

53

3

Lapte de vaca batut integral

88

3,5

3,6

3,9

64

4

Iaurt gras

90

3,2

3,2

3

55

5

Iaurt slab

92

3,3

0,1

3,9

30

6

Branza grasa de vaci

70

13

9

4,5

156

7

Branza slaba de vaci

75

17

1,2

4

97

8

Branza de burduf

39

28

28

0,5

337

9

Branza telemea de oaie

55

17

20

1

270

10

Branza telemea de vaca

57

17

17,2

1

243

11

Cascaval "Penteleu"

50

25

19

1

283

12

Branza topita grasa

55

20

20,3

1

271

Carne si derivate

13

Carne de vaca slaba

74

21

3

-

118

14

Carne de vitel slaba

64,3

18,3

16,3

-

226

15

Carne de vaca grasa

74

22

35

-

401

16

Carne de porc slaba

72

20,4

6,3

-

143

17

Carne de porc semigrasa

60,9

16,5

21,5

-

268

18

Carne de porc grasa

49

15

35

-

388

19

Carne de oaie slaba

72

20

6,5

-

144

20

Carne de oaie semigrasa

54

17

28

-

331

21

Carne de miel

62

18

20

-

260

22

Carne de gaina slaba

73

20

5

-

128

23

Carne de gaina grasa

70

19

9,5

-

167

24

Carne de curca slaba

65,8

24,5

8,5

-

179

25

Carne de rata

75

19,6

6

-

136

26

Carne de caprioara

76

20

1,9

-

100

27

Carne de iepure

75

22

1

-

98

28

Carne de mistret

74

22

2,4

-

114

29

Ficat de bovine

72

20

5

4

146

30

Ficat de porc

72

19

6

3

146

31

Limba de bovine

68,4

16

15

0,4

207

32

Rinichi de bovine, de porc

76

18

3

-

122

33

Sunca presata

52

18,4

26,7

-

324

34

Parizer, crenvurst, polonez, safalade

61

10,1

26,6

-

289

35

Pate de ficat

76,1

8,7

12

3,2

160

Peste si preparate

36

Crap

77

18,9

2,8

-

104

37

Salau

78,4

19,4

0,4

-

83

38

Stiuca

79,4

19,1

0,4

-

82

39

Conserve de stavrizi in ulei (numai pestele)

58,6

22,5

12,3

-

207

Oua

40

Ou de gaina integral

72

14

12

0,6

171

41

Galbenus (ou de gaina)

52

16

32

0,3

364

42

Albus (ou de gaina)

86

13

0,2

0,5

57

43

Un ou de gaina cca. 50 g

36

7

6

0,3

85

44

Un ou de rata cca. 60 g

42

7

8

0,2

102

Legume proaspete

45

Ardei gras verde

92,7

1,1

0,2

4,6

25

46

Ardei gras rosu

90,2

1,3

0,4

7,3

39

47

Cartofi noi

80,5

1,7

0,2

17,4

80

48

Castraveti

94,3

1,3

0,2

2,9

19

49

Ceapa verde

95,3

1

0,2

8,5

20

50

Ceapa uscata

87,6

1,5

0,2

10,5

51

51

Ciuperci

88,4

5

0,5

2,5

35

52

Conopida

91,6

2,8

0,3

3,9

30

53

Dovlecei

93,7

0,9

0,1

3,2

18

54

Fasole verde

89,4

2

0,2

5,7

33

55

Mazare verde boabe

71

8,4

0,5

14

96

56

Morcov

87,2

1,5

0,3

8,8

45

57

Patlagele rosii

93,9

1,1

0,3

4,3

25

58

Patlagele vinete

91,6

1,3

0,2

4,8

27

59

Ridichi de luna

94,8

0,6

0,1

3,8

11

60

Ridichi

94,2

1,9

0,3

2,9

22

61

Spanac

90,1

3,5

0,3

2

25

62

Varza alba

91,7

1,8

0,2

5,8

33

63

Usturoi

61,9

7,2

0,2

26

137

64

Varza rosie

90,5

1,9

0,2

5,6

33

65

Conopida in apa (sterilizat)

95

0,9

-

1,5

10

66

Fasole verde in apa (sterilizat)

94,4

1,5

0,4

2,4

20

67

Mazare in apa (sterilizat)

86,5

2,4

0,5

8,1

48

68

Sparanghel in apa (sterilizat)

96

0,8

0,1

2,7

15

69

Ghiveci in bulion (sterilizat)

93,5

1,2

0,5

3,8

25

70

Rosii in bulion (sterilizat)

92,3

1,7

0,4

4,7

30

71

Tocana de legume (sterilizat)

83,5

1,4

6

5,5

94

72

Ardei umplutI cu orez (sterilizat)

83

1,4

8

8,2

114

73

Suc de tomate

93

1,1

-

4,6

23

74

Bulion de tomate

80

3,6

-

11,56

60

75

Pasta de tomate

68

4,7

-

17,6

92

76

Ciuperci deshidratate

11,7

41,7

1,7

30,8

313

77

Morcovi deshidratatI

14,6

9,3

1,5

61,4

3,4

78

CastravetI murati in otet

95

-

-

3,6

15

79

Varza acra

90

1,2

-

3,3

25

Fructe proaspete

80

Afine

84

0,7

0,6

13,9

66

81

Ananas

85

0,4

0,2

11,9

52

82

Banane

75

1,3

0,6

13,4

66

83

Caise (soiuri)

85

1,1

0,1

12,9

58

84

Capsune

90

0,8

0,6

8,2

43

85

Cirese amare

76

1

0,4

17,8

80

86

Cirese (soiuri)

75

1,1

0,3

18,3

82

87

Corcoduse

82

0,6

0,1

10,2

45

88

Dude

83

1,3

0,6

14,5

81

89

Grepfuri

89

0,5

0,2

6,5

38

90

Gutui

82

0,5

0,5

14,2

66

91

LamaI

89

0,9

0,7

6,2

30

92

Mandarine

88

0,8

0,1

8,7

40

93

Mere

82

0,3

0,4

16,9

74

94

Nectarine

86

0,6

0,1

13,8

56

95

Pepeni galbeni

94

0,5

0,1

5

23

96

Pere

82

0,6

0,6

16

73

97

Pepeni verzi

91

0,5

0,1

5,4

29

98

Piersici

83

0,9

0,1

12,4

56

99

Portocale

87

0,8

0,2

10,1

47

100

Prune

78

0,6

0,1

17,2

74

101

Zmeura

83

1,4

0,6

13,6

67

102

Struguri

81

2,1

1,7

18,5

100

103

Visine

85

1,2

0,5

13,6

65

Fructe uscate

104

Caise (fara samburi)

20

5,2

0,4

68

304

105

Curmale (cu samburi)

19

1,9

0,6

74

326

106

Prune (cu samburi)

20

2,5

0,5

71

306

107

Smochine

26

4,3

1,3

58

267

108

stafide

17

2,5

0,5

71,2

304

Leguminoase uscate

109

Fasole boabe

13

23

1,7

47

303

110

Mazare boabe

13

21,5

1,9

53

323

Produse derivate din cereale

111

Paine de grau alba

32,1

10,3

2

54

282

112

Paine de grau intermediara

37,2

8,3

0,8

52,2

255

113

Paine de grau neagra

33,5

8,4

1,2

48,5

245

114

Paine de secara

40,2

7,8

1,3

47,5

239

115

Paine de graham

-

9,1

1

51

256

116

Cornuri, chifle

33,5

10,5

0,6

53,5

269

117

Orez decortificat

14

5,6

1

75,8

355

118

Gris

14

11,2

0,8

73,3

354

119

Fulgi de ovaz

12

13,6

6,3

65,3

382

120

Paste fainoase obisnuite

12,5

5,6

1

75,9

360

121

Paste fainoase cu ou

11,8

10,2

2,2

79,1

366

122

Biscuiti

6

8,2

9,5

74

337

Fructe si seminte oleaginoase

123

Alune in coaja

4

8,7

33,8

11,7

408

124

Arahide

8

9,3

44,5

15,7

584

125

Castane

8

10,7

7

69,5

400

126

Fistic

4

22,3

54

13,8

650

127

Masline grecesti

52

2

35

7,2

372

128

Masline verzi

6

24

55

13,2

664

129

Nuci

5

19,8

60

3,7

654

130

Nuci de cocos

8

8,4

48,8

29,9

598

131

Dovleac (seminte)

7

28

47,4

5,1

572

132

Floarea - soarelui (seminte)

8

14,7

32,3

14,5

420

Produse zaharoase

133

Zahar

0,1

-

-

99,9

410

134

Glucoza

22

-

-

77,7

319

135

Lactoza

-

0,2

-

99

407

136

Miere de albine

18

0,4

-

81,3

335

137

Amidon

-

-

-

83

340

138

Caramele cu lapte

3

-

-

96

398

139

Bomboane fondante

8,4

3,1

9,1

78,7

420

140

Bomboane cu ciocolata

0,9

7

33,8

56,3

574

141

Praline

8

3

15

73

450

142

Sirop de fructe (visine, zmeura)

28

0,09

-

70

288

143

Gem de caise

25

0,65

-

73

302

144

Gem de piersici

21

0,64

-

74,5

308

145

Gem de prune

25

0,62

-

72,5

300

146

Gem de zmeura

20

-

-

74,3

304

147

Gem de visine

24,1

0,88

-

69,5

399

148

Gem de capsuni

23

0,34

-

74

304

149

Gem de gutui

22

0,35

-

75

308

150

Dulceata de nuci verzi

22,3

-

-

76,1

312

151

Dulceata de trandafiri

18,8

-

-

80,3

328

152

Jeleu de afine

-

0,6

-

76

314

153

Jeleu de mure

-

0,5

-

65

269

154

Marmelada amestec

23,3

0,46

-

72,5

289

155

Marmelada extra

26,5

0,42

-

71

292

156

Magiun de prune

-

1,5

-

55

245

157

Fructe confiate

-

0,3

-

75

309

158

Cacao praf

5,2

23,4

20,2

40,2

449

159

Ciocolata menaj

1

6,5

27,5

61,6

536

160

Ciocolata cu lapte

1,2

6,9

29,9

49,8

603

161

Ciocolata cu vanilie

1

5,1

33,1

58,9

570

162

Martipan

13,8

9,3

28,5

46,7

495

163

Nuga

1

9

35

53

575

164

Halva din floarea - soarelui

3,7

18,8

31,5

43

546

165

Halva din susan

3,3

13,9

32,9

47,4

554

Grasimi

166

Smantana 20%

71,4

3,5

20

3,1

213

167

Smantana 30%

63,2

2,5

30

2,3

299

168

Unt

9,5

8

80

2,5

806

169

Untura de porc

0,2

0,2

99,6

-

928

170

Untura de gasca

0,3

0,5

99

-

923

171

Seu de bovine si ovine

0,3

0,3

99,4

-

927

172

Untdelemn de floarea - soarelui

0,1

-

99,9

-

929

173

Ulei de soia

0,2

-

99,8

-

928

174

Margarina

15,7

0,5

82

-

786

Bauturi alcoolice

Alcool%

175

Bere

90

0,6

4,4

4

50

176

Tuica

-

-

40

-

250

177

Rom

56

0

43,9

0

312

178

Vin Mediu

-

-

7,5

0,1

53

179

Whisky

-

0

42,2

0

301

Diverse

180

Gelatina

13

85,6

0,1

0

343

Un comentariu: