miercuri, 21 iulie 2010
10 reguli pentru a creste in masa
10 reguli ca sa cresti in masa musculara 1. Folositi greutati libere
Chiar daca unele aparate cu scripeti par foarte grele, ele nu implica atat de multi muschi precum o face antrenamentul cu greutati libere.
2. Folositi miscari compuse
Cum executi un exercitiu este poate cel mai important lucru. Ca sa cresteti in masa nu izolati, incercati sa folositi si grupele de muschi adiacente. Si nu va lasati pacalit de teoria conform careia trisatul nu ajuta. Este bine sa trisati din cand in cand, atunci cand nu mai aveti forta necesara sa duceti exercitiul la final. Trisatul ajuta si la executarea unei miscari compuse. Dar nu faceti din asta un obicei. Trisati numai cand este nevoie.
3. Gasiti zonele deficitare si imbunatatitile
Analizati-va structura si gasiti zonele deficitare. Apoi duceti-va la sala cu gandul de a le imbunatatii. Lucrati aceste zone prima data, mai ales cu greutati libere. Daca faceti si cabluri lasati-le la sfarsitul antrenamentului. Nu numarati seturile de cabluri ca exercitii pentru masa.
4. Experimentati pentru a gasi exercitiul cel mai bun pentru voi
Unii executa mult timp un tip de exercitiu, ajung sa aiba o forta foarte mare in executarea lui, dar cresterea muschilor nu este pe masura. Daca vi s-a intamplat asta, incercati sa inlocuiti exercitiul respectiv cu un alt exercitiu de baza pentru aceeasi grupa.
5. Evitati accidentarile
Mai ales in timpul executarii exercitiilor periculoase, precum genolexiunile cu bara pe spate. Mereu sa fiti asistati de cineva. O accidentare va poate costa mult mai mult decat eventualele castiguri de pe urma executarii unui exercitiu care pune prea multa presiune pe ligamente sau tendoane.
6. Utilizati seturi optime
Prea putine seturi nu vor fii suficiente pentru a stimula masa musculara. Prea multe duc al supraantrenament. Jucati-va cu seturile pana va da-ti seama care este numarul potrivit pentru voi.
7. Nu numarati exrecitiile
Nu exista un numar optim de exercitii care trebuies efectuate pe grupa de muschi. Numarul variza de la individ la individ. Experimentati si vedeti cum va merge mai bine. Unii pot face cate 4 seturi pe grupa iar altii doar doua si sa aiba aceleasi rezultate.
8. Utilizati numarul de repetari potrivit
Cel mai bine este ca exercitiul sa fie facut pana la epuizare iar numarul repeatrilor sa fie in jur de 10.
9. Flirtati cu varfurile
Din cand in cand faceti si exercitii care sa va testeze forta, adica folositi greutati care sa nu va permita sa faceti mai mult de 1-2 repetari. Niciodata sa nu incepeti direct cu greutatea maxima. Cresteti gradual.
10. Mancati-va portia zilnica de carne
Organismul are nevoie de proteine pentru a cosntrui masa musculara. Cea mai buna sursa de proteine este carnea.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu