marți, 20 iulie 2010
Clenbuterol
Substanta chimica activa: hidrocolrura de clenbuterol
Denumiri comerciale: Broncodil, Broncoterol, Xebron, Clenasma, Clenbuterol, Contrasmin, Contraspasim, Monorez, Siropent.
Clenbuterolul este un beta-2-agonist. Beta-2-agonistii sunt folositi in tratarea astumui bronsic. Ei dilata caile respiratorii, care se ingusteaza in timpului unei crize de astm. Actioneaza copiind efectele unor substante naturale precum adrenalina si noradrenalina, substante produse in corpul omenesc. Aceste substante pregatesc corpul pentru actiune, ca exercitiul fizic sau atunci cand este supus la stres. Unul din efectele acestor substante este de a deschide caile respiratorii pentru ca mai mult aer sa poate ajunge in plamani. Acestia nu trebuiesc folositi atunci cand aveti probleme grave la nivelul rinichilor si ficatului si trebuiesc utilizati cu mare grija atunci cand aveti probleme cu inima si circulatia, glanda tiroida, diabet.
Clenbuterolul actioneaza selectiv asupra beta-2 receptorilor. Atunci cand actioneaza asupra acestora se inregistreaza o crestere a temperaturii corpului, o crestere a ratei metabolismului si scaderea poftei de mancare. Din aceste cauze Clenbuterolul este folosit de multi sportivi pentru a pierde in greutate far a scadea masa musculara. Pe langa efectul termogenic, Clenbuterolul are si un efect anticatabolic.
Clenbuterolul vine in tablete de 20 sau de 40 mcg, dar este disponibil si sub forma de sirop, pompa pentru inhalare, injectabil, pudra si granule. Dozele sunt foarte dependente de modul cum utilizatorul raspunde la efectele secundare, dar se afla in zona de 40-120 mcg/zi. Niciodata nu trebuie sa se depaseasca 200 mcg/zi, ceea ce oricum este foarte mult.
Clenbuterolul isi pierde efectul termogenic dupa 8 saptamani ,cand temperatura corpului revine la normal. De aceea majoritatea sportivilor care il folosesc, utilizeaza un termomentru pentru a-si verifica temperatura corpului. Clenbuterolul o mareste cu putin, iar atunci cand temperatura revine la normal administrarea trebuie intrerupta si facuta o pauza pentru ca organismul s-a adaptat si Clenbuterolul nu mai este eficient.
Proprietatile sale anabolice/anticatabolice dispar dupa aproximativ 18 zile. Luand in considerare durata mare de injumatatire cea mai eficienta metoda de ciclizare ar fi de 2 saptamani on, 2 saptamani off, nu mai mult de 12 saptamani in total. Timpul de injumatatire al Clenbuterolului este de 35 de ore.
Un exemplu de ciclu pentru clenbuterol este:
*
ziua1: 20mcg
* ziua2: 40mcg
* ziua3: 60mcg
* ziua4: 80mcg
* ziua5: 80mcg
* ziua6-12: 100mcg
* ziua13: 80 mcg
* Ziua14: 60 mcg
Un alt exmplu este de 2 zile da 2 zile nu, dar s-a demonstarta ca acest fel de ciclu nu este eficient. La doze crescute se iau cate 20mcg o data, in mai mlte reprize, pana in ora 15. De exemplu, daca trebuie luate 80 mcg intr-o zi, se vor imparti in 4 doze a cate 20 mcg fiecare. Se ia cate o doza la interval de cateva ore. Dar retineti ca nu este recomandat sa se administreze Clenbuterol dupa ora 15, deoarece poate interfera cu somnul.
Este bine sa se consume multa apa in timpul administrarii Clenbuterolului.
De asemenea un supliment cu Taurina este bine venit.
Clenbuterolul este folosit dupa un ciclu cu steroizi pentru a ajuta in recuperare .Cea mai populara utilizare a Clenbuterolului este in perioada de definire. Creste de asemenea vascularizatia, puterea, masa, tonusul in timpul unui deficit caloric. Pentru cele mai semnificative rezultate Clenbuterolul se combina cu T3.
Cele mai des intanlite efecte secundare sunt ameteala, nervozitate, dureri cardiace, transpiratie crescuta, crampe musculare, tremuraturi ale mainilor. Dar si aceste efecte secundare se manifesta diferite de la individ la individ. De regula cele mai intense efecte secundare apar atunci cand Clenbuterolul nu se administreaza corect incepandu-se direct cu doze mari. Cele mai intense efecte adverse apar in primele 3-4 zile. Daca dupa aceste zile efectele secundare sunt prea puternice se intrerupe administrarea si se reia dupa 2 saptamani. Se procedeaza astfel pana cand corpul se adapteaza.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu